Friday, April 23, 2010

Regeringen vill ge stöd till extremisttidningar.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) vill se över presstödsreglerna. Hon vill inte göra det pga av att farliga extremister har fått presstöd i åtskilliga år. Hon aldrig klagat på att revolutionärer som förespråkar väpnad revolution får presstöd, kulturbidrag osv. Marxistiska tidningen Offensiv, kommunistiska Proletären och syndikalisternas Arbetaren är några exempel tidning som fått presstöd i många år som Liljerot tycker sprider ett bra och viktigt budskap (?). Hon erkänner att när hon själv satt i presstödsnämnden hon "haft diskussioner" om vilka politiska tidningar som ska främjas.

Nu när en nationell tidning som förespråkar en minskad massinvandring får bidrag för första gången så exploderar denna Liljeroth i ett emotionellt vukanutbrott. Hon säger ingenting om vad i tidningen som hon ogillar, har hon läst tidningen? En medelålders byråkrat som aldrig behövt kvalificera sig för sitt jobb, kommer hon att motivera sig? De lever i en kravlös bubbla av inkompetens, det är våra politiker, de är inte kända för att göra ett bra jobb, de har nästan aldrig kunnat förklara sina beslut.

Liljeroth antyder att hon vill ändra reglerna så att bara "vissa" politiskt inriktade tidningar kan få presstöd som extremvänstern, kommunister och revolutionärer.

Hon säger att reglerna ska främja "mediamångfald och demokrati". Även om hon missuppfattat reglerna eftersom de bara talar om "mångfald", inte "mediamångfald" så har reglerna och presstödet bara gett Sverige enfald och likriktning. Alla stora tidningar rapporterar ungefär samma saker varje dag och ingen samhällskritik förekommer. Presstödet har eliminerat möjligheten till en samhällskritisk granskning av politik och politiker, presstödet har därför begränsat yttrandefriheten.

Media har gjorts beroende av statligt stöd, därför kan inte media eller journalister fritt granska makthavarnas suspekta ativitieter. Hur kan media som är beroende av ekonomiskt stöd som beviljas av politikerna vara kritiska mot dem?

Liljeroths emotionella vulkanutbrott är ett exempel på hur media korrumperats av politiker. Tidningen som hon vill stoppa presstödet för är (förmodligen) den enda tidning med bidrag som är djupt kritisk mot hennes parti och de andra pressstödsbeviljande partierna och deras politik.

Liljeroth bevisar med sitt utbrott att politikerna vill använda presstödet för att stoppa kritik, Liljeroth skulle aldrig ha några invändningar om inte tidingen kritiskt granskade och exponerar politikerna.

Vi får hoppas att Liljeroths klumpiga och antidemokratiska uttalande exponerar henne och andra som vill stoppa yttrandefriheten. Presstödet måste bort, det har skadat Sverige, det har begränsat yttrandefriheten. Med fria media kan numera alla ta del av sanningar som stora media förhindrats från att rapportera, vi slipper deras censurfilter. Presstödet kan inte stoppa fritt informationsutbyte längre oavsett hur desperat Liljeroth och andra vill göra det. svd dn dn dn dn dn dn svd svd

4 comments:

 1. Men kanske är det så, att den svenska tiden i historien är över. Nu blåser nya vindar ! Tror mycket väl att vi går mot etnisk och kulturell förintelse i Sverige och f ö i hela Europa.

  Nu är väl tiden kommen för Asien och Afrika med sina massor att invadera oss. Allt har sin tid. Vår tid är över ! Det är bara att gilla läget !

  ReplyDelete
 2. Dagens politiker kommer att gå till historin som dom som förråde sverige,
  Senaste utspelet är att människor som vistas illegalt i landet skall ha fri sjukvård.Mer än vad våra gamla fattigpensionärer har som oftast betalar upp till högkostnadsskyddet både för läkare och mediciner.
  Det får fanimej bli ett stopp nu på galenskaperna.

  ReplyDelete
 3. eeeh jävla domedagsprofeter .....

  ReplyDelete
 4. Kalle och anonym 8:36, ni har nog rätt. Man kanske måste vänja sig vid den tanken. Vem trodde för några år sedan att analfabeter och läskunniga människor från underutvecklande u-länder skulle kunna ta över ett nordiskt land enbart på grund av sitt stora antal, snart när de blir en majoritet? Man hade blivit idiotförklarad om sagt det för några är sedan, men nu är det ganska uppenbart att svenskarna och vi som är arbetskraftsinvandrare blir en minoritet vare sig man gillar det eller inte. De enda kategorier som ökar i antal i Sverige är socialfall, sysslolösa utomeuropeer, arbetslösa mfl. Allt färre arbetande skattebetalare måste försörja allt fler som lever på vår välfärd. Politikera tror att lösningen är att ta in ännu fler socialfall, men det bara accelererar den oundvikliga ekonomiska krisen. Om vi väljer in ett nytt parti med sunt förnuft så räddar det knappast Sverige. Det bara öppnar debatten lite mer så fler inser att det inte finns något hopp. Det är många som packar sin väskor och åker härifrån, tyvärr är det flesta skattebetalare vilket gör att ekonomin sjuker ännu snabbare. Eftersom allmänna val inte hjälper så väljer de med benen, skattebetalarna drar till andra länder där det lönar sig att skapa sig en framtid.

  ReplyDelete