Wednesday, April 14, 2010

Svensk "humanism" mäts i beloppet som slösas bort.

Våra politiker har bara ett sätt att mäta hur man ska räkna vår "humanism" och "medmänsklighet".

De räknar humanism i hur stora belopp vi slösar bort. Vart pengarna går och hur effektiv svensk u-hjälp och svensk flyktinghantering är spelar ingen roll för våra politiker, det spelar ingen roll alls.

De vill bara för omvärlden kunna visa upp att stora belopp spenderas. Politikerna gör det utan en tanke på att det finns klokare människor än de svenska bypolitikerna som snabbt kan analysera deras bidrag till världens kriser och dra slutsaten att nästan allt kapital är bortslösat. Trots att det avslöjats att nästa alla SIDA projekt misslyckats, nästan varenda krona har blivit bortkastad så fortsätter SIDA som tidigare, pengar pumpas in till SIDA utan avbrott, ju mer pengar ju bättre tror våra bypolitiker.

(Bilden: Vingård i södra Frankrike ägd av svenska staten, men reserverad för partipampar. Vilket annat land förnedrar skattebetalarna på det sättet, förutom diktaturer?)

Samma sak med Sveriges bidrag till världens flyktingar. Knappt någon riktig flykting får svenk hjälp, men välklädda och välfinansierade fjärran komna "asylfall" som smugglats över halva jordklotet hit får kosta över 1 miljon kronor per person när svenska bypolitiker får bestämma. Det är inte vår intellektuella elit som räknat fram den "lönsamma" hanteringen av flyktingar, nej det är våra bypolitiker som ofta inte har mer än grundskoleutbildning.

Det krävs inget finansgeni för att räkna fram hur katastrofal vår humanism har varit.

En sjätteklassare kan räkna ut att en välmående person som inte ens är en riktig flykting och kostar 1 miljon kronor i Sverige är en sämre investering i humanism än om samma miljon kronor kan hjälpa tusentals riktiga flyktingar i sin hemregion.

Vem vinner i humanism, en sjätteklassare eller hela vårt politiska etablissemang? Tyvärr är svaret självklart och uppenbart.

De sju riksdagspartierna måste deklareras som fatalt inkompetenta. De varken kan eller vill ge skattebetalarna en förklaring på hur de förvaltar allt vårt kapital. Det är ju inte politikernas egna pengar de spenderar, det är våra pengar. Det är skattebetalarnas pengar de slösar bort utan att kunna tala om varför de fattat så inkompetenta beslut om bistånd och asylpolitik.

Därför måste de sju riksdagspartierna bort.

Därför är det viktigt att välja politiker med erfarenhet från privat näringsliv. Inkompetens och slöseri med kapital bestraffas men i den offentliga sektorn belönas sånt. Den offentliga sektorn belönar politiker som misslyckats. De som slöstat bort oräkerliga miljarder i skattemedel, de får högre befattningar och de får idolreportage i media. Deras ideer, förslag, lagar och regler granskas aldrig, de hyllas istället och ställs emot andra lika korkade planer och förslag. I Sverige slipper bypolitikerna i riksdagen granskning och kritik, de få som kritiseras slipper konsekvenser. Därför måste nya politiker väljas in, de gamla måste bort, de kan återgå till den ineffektiva, kostsamma offentliga sektorn där inkompetens belönas. Helst borde all media skrotas tillsammans med de gamla politikerna, allihop har misslyckats, alla har bidragit till att vi hamnat i den kris vi befinner oss i. Väljarna vet det, men vågar väljarna byta ut politikerna, höstens val en bra startpunkt, då kan vi som fått nog välja in klokare människor. svd hd

3 comments:

 1. Om det dyker upp ett parti som avskaffar bistånd och säger stopp till alla flyktingar så kommer dom få min röst. Totalt slöseri av skattepengar som bara går till total skit.

  Varför kasta pengarna till afghanistan, sudan t.ex när det ändå dyker upp en diktator som mördar folk och snor alla resurser.
  Låt länderna klara sig själva. Hjälp svenska pensionärer med att få mer än 2 koppar kaffe per dag istället.

  ReplyDelete
 2. Flera miljarder till Zimbabwe gav dem en brutal diktator, synd att man (S mfl regeringer) inte ens försöker skapa effektiv hjälp till behövande. Allt har blivit politiskt motiverat, stys landet av en socialistdiktator så får de svensk hjälp, annars inte. Därför måste all u-hjälp stoppas, allt måste riktas till behövande svenskar iställer för till mordiska diktatorer.

  ReplyDelete
 3. Jag ger gärna bort samtliga Sveriges sjuparti-medlemmar i bistånd till Robert Mugabe.

  ReplyDelete