Friday, April 30, 2010

Valdebatten handlade om invandringen, skatter, socialhjälpen, bostäder,mm.

Det kändes underligt att se valdebatten i England. De tog upp frågor som man aldrig berör i Sverige, tex. invandringen, brottsligheten, socialbidragen.

Frågorna berör Sverige mer än någonsin, de sju riksdagsparierna tar inte upp de frågorna, bara ett parti gör det i Sverige. Hur länge ska riksdagspartierna lyckas hålla tyst om våra viktigaste frågor, det som förstört så mycket och gjort Sverige till ett beryktat land som folk runtom i världen tar upp som ett skräckexempel.

Gordon Brown lät som vanligt, bara gamla klychor utan substans. Han är ointelligent och okunnig. Han kommer att förlora valet.

Våra riksdagspartier har samma svagheter, de låter likadana men de har ytterligare en negativ dimension. De ljuger och hemlighåller alla negativa konsekvenser av den förda politiken. Man kan nästan säga att alla partier tillhör samma block, de skiljer sig så lite. De skiljer sig en aning i frågor om skatter, privatisering av statliga företag och socialbidragen. Sosseblocket vill spendera mer i socialbidrag till och höja skatterna för att klara det. Alliansen vill sänka socialbidragen men de förstör arbetsmarknaden så fler företag flyttar ut, löner dumpas och arbetslösa hamnar sist i kön efter nyinvandrade asylfall som jobbar svart för nästan ingenting.

I Sverige har ingen tagit upp att vi har Europarekord i grova våldsbrott. Har de i sina jämlikhetsdebatter påpekat att fler kvinnor förnedras i Sverige och att vi har Europarekord i våldtäkter? Nej, de håller tyst om allt negativt trots att det påverkar hela samhället. Media tar inte heller upp de viktiga frågorna som berör alla, de bara som papegojor rapporterar vad partierna säger utan kritisk granskning.

Partierna kommer nog göra som Mona Sahlin gjorde i valet 2006, hon tog en debatt med SD efter valet, inte innan. De vill inte osäkra den handgranaten innan valet, allt kan explodera i ansiktet på dem.

Sahlin klarade inte den debatten, det märkte Fredrik Reinfeldt. Han sade nyligen offentligt att han inte kan vinna en debatt med SD, erkännandet visar deras svaghet, de har ingenting att erbjuda. Därför håller M och de andra partierna tyst om de frågorna. De vet att de kommer att förlora varje debatt och de vill inte visa väljarna hur okunniga och farliga de är jämfört med SD. SD får ta debatten direkt till väljarna eftersom partierna inte vågar ställa upp på debatt. Därför finns det bara en vinnare och en hel grupp partier som förlorar på det i det svenska valet. dn svd svd dn dn dn dn svd svd dn

Borde vi inte ha en valdebatt om Folkpartiets förslag om att bygga äldreboede till syrianska analfabeter som är över 55 år gamla. Finns det inget parti som heller vill ha ett nybyggt äldreboende utan diskriminering för äldre skattebetalare? PI

No comments:

Post a Comment