Saturday, May 1, 2010

Man slaktad av somalier i Danmark.

Försäkringsbedrägeri och tvist om lån kan ligga bakom konflikt som ledde till mord med 100 knivckstick och "halalslakt" av offret. Efter den första nyhetsrapporten så censurerade tidningen artikeln så det inte längre framgick att mordet hade karaktären av "halalslakt" typ.

Media är känsliga för hur de beskriver grova brott. Svensk media är värst men media i andra länder gör detsamma.

Man vill tona ner känslan att vi omges av farliga brottslingar och att vi alla kan drabbas närsomhelst. Man vill medvetet försöka ändra på folks uppfatttning om verkligheten omkring oss. Det skapar en falsk trygghetskänsla men det förnekar brottsoffren den rättvisa som de borde få. Om brott tystas ned eller om dess brutalitet minimeras så behandlas skyldig brottslingar som snattare istället för livsfarliga individer som borde spärras in i all evighet.

Brottsbeskrivning i media är viktig så folk, dvs. beslutsfattare, myndigheter och politiker kan få en sann bild av läget annars inser de inte att vi har ett problem som måste lösas. Vi kan inte få lösningar på grov omfattande brottslighet om inte alla informeras om hur det verkligen ligger till.

Läs mer om mordet i bloggen i mitt Sverige.

Gå direkt tilll den danska nyhetskällan.

2 comments:

  1. Och i Västerås blev mördade 16-åriga Beatrice tydligen stenad av kurd-muslimen...

    ReplyDelete