Friday, May 28, 2010

Det onödigaste mordet i Sverige, Inger 78.

Ett mord som aldrig skulle ha inträffat, ett helt onödigt mordeftersom gamla människor aldrig angrips med fysisk våld på en parkingsplats av en nykter svensk. Nästan aldrig mördas gamla kvinnor med brutalt onödigt våld som Inger 78 i Landskrona.


Hon skulle ju bara handla.

Det gamla paret råkade ut för (Ahmad Akileh, Palestiner) grov misshandel och mord. En statslös palestiner som bott i Sverige i 9 år är skyldig. Han dömdes till det symboliska straffet 22 månadar men han kanske släpps ut efter bara 6 månader, straffrabatt är standard.

Läs domen med bilagor, länkad nedan. Där kan man se att domen lindrades pga av ett utlåtande som sade att mördaren är nervös och lider av ovissheten inför domen.

Annan ovidkommande information i handlingarna säger att hans mamma brukade slå sitt huvud i väggen som terapi mot huvudvärk. Som grönsakshandlande familj flyttade de från Libanon till Sverige. Orsaken anges inte. Här gifte han sig med sin kusin och de födde en inavlad dotter. Av handlingarna framgår det inte om man i Sverige protesterat mot att han gifte sig med en familjemedlem.

Palestinern kom till Sverige, sökte han asyl, ville han slippa bo i Libanon av någon orsak, varför flyttade han till Sverige? Vad var hans bakgrund, varför kom han hit och varför beviljades han tillstånd att bo i Sverige? Han ras och religion är betydelselös, men varför bor han i Sverige, jag vill veta det. Det är viktigt att få reda på det så vi inte gör om samma misstag igen.

Hur kom hans familj hit, fick de uppehållstillstånd, isåfall varför fick de uppehållstillstånd? De skyddade honom efter mordet, ska inte de dömas, när faller deras dom? Det här kan knappast handla om arbetskraftsinvandrare, hederlig som folk som vill göra rätt för sig i sitt nya hemland. Vad för slags person flyttar till ett nytt land och mördar folk, jo gangsters gör det. Hittade man inga tecken på det om han sökt uppehållstillstånd? Hur kunde man missa det, vem beviljade han uppehållstillstånd?

Javisstja, nu handlar det om Sverige, landet där knappt någon brottsling döms, där de få som döms på sin höjd får symboliska betydelselösa straff. Sverige är det enda land som släpper in alla som vill ha asyl oavsett om de har asylstatus eller inte och betalar dem i all framtid.

Vad gör man nu då? Jo, man väntar på nästa mord. Flera mord kommer att inträffar redan idag, några fler imorgon, osv. Vi kan bara vänta och se våldet kring oss öka överallt hela tiden. Ingen ansvarig bryr sig om brottsligheten. Ingen ansvarig kan eller vill göra något åt den, därför faller Sverige, vi har blivit en rättlös stat, en "failed state".

Mycket av Sveriges misslyckande och vårt Europarekord i våldsbrott kan dels bero på att media tystar ner all brottslighet och beslutfattare aldrig kan få rätt perspektiv på brottsligheten eftersom man helt enkelt inte känner till hur allvarlig situationen har blivit. Mordet på Inger beskevs i rubrikerna som "ett bråk, och "ett parkeringsbråk" som om Inger 78 skulle ha börjat slåss mot den 23-årige palestinern om parkingsplatsen. Vid en ytlig titt i tidningarna får man en missvisade verklighetsbild.

Politiker kan ju inte komma undan ansvar bara för att "de inte vet", det är deras jobb att veta och att fixa problemet. Därför måste vi kräva att de ansvariga hos myndigheterna och politikerna avgår. Ge dem spaken.

Det är ingen tröst för mordoffrets efterlevande, men man kan ge stöd till offret familj och gå med i en Facebookgrupp som kräver utvisning av palestinern. Mördaren utvisas inte ens enligt det skandalösa domslutet, åklagaren har inte ens krävt det. Läs domen här.

Facebookgruppen har 8400 medlemmar redan. sds skanskan hd dn dn svd ab ab FT

13 comments:

 1. VARFÖR INTE BILD OCH NAMN PÅ MÖRDAREN? äR DET FÖR ATT HAN ÄR INVANDRARE?

  ReplyDelete
 2. Här, både bild och namn:

  http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/05/28/3038356-varfor-inget-namn/

  ReplyDelete
 3. Han kommer inte att utvisas. Varför tror ni att han fick under 2 år straff? Domstolen skulle ge honom 2 år, men man bestämde att inte göra det så att kommunen slippa all mediala uppmärksamhet när mördaren skiljas från sin dotter. De är fega och bryr sig inte, typiskt svenskt.

  ReplyDelete
 4. Domen är ett hån mot medborgarna i Sverige.
  Vad är ett människoliv värt egentligen ?
  Det är fritt fram att slå ihjäl gamla människor
  och vålta kvinnor ger låga straff här.
  Vad ger vi för signaler ?
  Är detta priset vi ska betala för generös invandringspolitik ?

  ReplyDelete
 5. Det kommer inte bli någon skärpning av straff för grova brott eller slut på daltet med u-landsinvandrare förrän folk ger tillbaka med samma mynt.

  Den dagen det inte längre är riskfritt för muslimer att angripa svenskar är den dagen det plötsligt inte är kul längre. Först då kommer rättsväsendet att ta sin uppgift på allvar. Först då, och endast för att de känner sig tvugna att bevisa sitt existensberättigande.

  ReplyDelete
 6. Än en gång har "Sillen" förlorat ett mål. För att suga ut allt det "götta" ur karamellen kommer han nu att överklaga, även om han vet att ingen ändring till det positva för hans kleient kommer att ske. Vad gör man inte för pengar?

  ReplyDelete
 7. anonym 12:17 överklagandet betyder en ny stor advokatavgift, men straffet kan inte bli lägre, tvärtom, hoppas åklagaren överklagar och straffet 4 dubblas. Palestiniern begriper inte ens sitt eget bästa, han litar på advokatskojaren som bara vill ha ett till arvode.

  ReplyDelete
 8. Ett år och nio månader. Det blev straffet för P-plats dådet i Landskrona. Så mycket är ett människoliv värt i Sverige.

  Motsvarande straff för vållande till annans död eller dråp i USA kan ge uppemot 30 år.

  Det kan inte bli tydligare än så här att Sverige och USA har totalt olika människosyn och en helt annan värdering när det gäller människoliv.

  I USA står den personliga friheten och den personliga integriteten högt i kurs. I vissa stater, exempelvis i Colorado, är det tillåtet att avvärja en inkräktare i hemmet med dödligt våld om så krävs.

  I Sverige kan du bli åtalad och sättas i fängelse och bli skadeståndskyldig om din hund skulle bita en inkräktare.

  Läs resten av artikeln och mer om mina tokiga tankar här:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/manniskovardet-star-inte-hogt-i-kurs-i.html

  ReplyDelete
 9. Hur många rådmän var muslimer, det vill jag veta...

  ReplyDelete
 10. Two Invandrare skriver:

  “Här gifte han sig med sin kusin och de födde en inavlad dotter.”

  Har Two Invandrare något belägg för att Ahmad Akileh är gift med sin kusin Omayma Cheika, gift här i Sverige?

  I svensk folkbokföring står båda parter som ogifta. Se till rätten inlämnat personbevis på Ahmad! Har paret låtit sig vigas av imam som saknar vigselrätt i Sverige? Eller har paret vigt sig utomlands, möjligtvis i Danmark, utan att meddela svensk folkbokföring om detta? Följden av att inte vara registrerade som gifta hos svenska myndigheter är att socialbyrån måste göra en undersökning för att fastställa faderskapet för parets i mars 2010 födda dotter Hanan. Flickebarnet står bokfört som fött utom äktenskapet och tills vidare med moderns efternamn Cheika. Vilket gör att flickan i den svenska allmogens ögon betraktas som oäkting.

  Omayma Cheika är dotter till Ahmads morbror Mohammad Cheika. Han är född i Libanon men bosatt i Odense, Danmark. Mohammad blev dansk medborgare 1993. Även dottern Omayma är medborgare i Danmark.

  ReplyDelete
 11. Two Invandrare skriver om Ahmad Akileh:

  “Av handlingarna framgår det inte om man i Sverige protesterat mot att han gifte sig med en familjemedlem.”

  Vem skulle verksamt protestera mot att han gifter sig med en kusin? Kusinskap utgör inte längre förbjudet led vid svenska giftermål. Halvsyskon kan få dispens om risken för genetiska problem hos avkomman inte bedöms som överhängande. Totalförbud finns endast mot gifte mellan helsyskon. Svenska bröder som vill ingå samkönat äktenskap med varandra har inga svårigheter att få dispens för detta förutsatt att de inte är helbröder.

  ReplyDelete
 12. Jag skrev:

  “Totalförbud finns endast mot gifte mellan helsyskon.“

  Det är fel. Totalförbud, därmed menar jag förbud som inte kan upphävas med dispens, råder även mellan släktingar i rakt upp- och nedstigande led. En far får i Sverige inte gifta sig med dotter eller son. En mor inte med son eller dotter. Det gäller även om barnen inte är biologiska, utan adopterade. Inte ens då ges dispens. Tillstånd för giftermål kan dock av socialstyrelsen meddelas helsyskon, syskon med gemensamma föräldrar, om de är syskon genom adoption.

  Vid släktskap i rakt upp- och nedstigande led meddelas inte heller då dispens när det finns ett led emellan. Farfar får aldrig gifta sig med sondotter eller sonson, en mormor aldrig med sin dotterson eller dotterdotter.

  ReplyDelete
 13. Alla invandrare under samma kam! Why? Många invandrare är bättre än svenskar och gör mer nytta för landet än någon annan. Kan ta upp ett exempel på detta?

  Invandrare

  ReplyDelete