Sunday, May 23, 2010

VEM ska ge Lars Vilks sin yttrandefrihet?

Det var polisen som stoppade föredraget i Uppsala.

Vilks attackerades av en stor hop asylsökande muslimer redan i inledningen till sitt föredrag. En galning lyckades kasta sig över Vilks och skada honom.

Efter några minuter av fullt slagmål mellan polis och asysökande så fanns ett par dussin skrikande muslimer kvar i lokalen. De skickades inte ens ut från lokalen där föredraget skulle hållas. Istället så meddelade polisen att mötet avbrutits.

Ett par dagar senare försökte två andra asylsökande muslimer mörda Lars Vilks i sitt hem. De smög sig dit beväpnade med knivar. När de upptäckte att ingen var hemma försökte de sätta eld på huset. De två greps efter att de tappade sina id. utanför Lars Vilks hem.

Myndigheterna klarade inte att bibehalla yttrandefriheten trots att de var varnade och hade polis närvarande.

Om Sverige inte klarar att skydda möten från våldsmän och våra myndigheter inte ens försöker föra bort mötestörare så har vi ju inte någon yttrandefrihet.

Vem ska ordna så att Vilks och andra ska kunna hålla ett föredrag eller ha politiska möten utan att angripas?

Vem ska säkra yttrandefriheten, vem roll är det? Regeringen och myndigheterna gör i bästa fall ett halvhjärtat försök, men bara ibland. Varför kräver regeringen betalt av hotade mötesarrangörer när de behöver beskydd, de vill att utsatta grupper ska betala 25 % av SÄPOs bevakningskostnad. Det är befängt att just de utsatta ska bekosta sitt eget skydd, det betyder att yttrandefriheten bara gäller de välfinansierade grupperna. I Vilks fall så skulle det inte ens ha hjälpt i Uppsala eftersom myndigheterna stoppade mötet.

Eftersom inga politiker har uttalat sig så måste man anta att de struntar i yttrandefriheten. De kanske gör det så länge som de militanta mötesstörarna bara agerar mot samhällskritiker och konkurrerande partier.

Det är inte bara yttrandefriheten som måste skyddas. Vi måste se till att de som kommer till Sverige har ett intresse av nationsbyggande och att de inte förstör samhället.

Vi måste få reda på varför asylsökande personer anser sig ha rätt att stoppa svenskar från att yttra sig. Vad får dem att tro att de har rätt att med våld stoppa yttradefriheten i Sverige? Asylsökande som begår den typen av brott har ingenting i Sverige att göra.

Vi vill gärna veta hur de sökt asyl, vilka orsaker angav de när de sökte asyl och har de informerats om att de inte har rätt att våldföra sig på oss? Varför är allt inom asylpolitiken hemligt? Inga kostnader redovisas någonstans och de som sökt asyl får inga konsekvenser av sitt handlande.

Hela asylpolitken är en stor katstrof som vi påminns om varje dag. Våldet i Sverige blir värre varje dag och en stor del av det våldet begås av de som sökt asyl här.

I media börjar man bråka om huruvida man ska avslöja den väl dolda sanningen om den grova invandrarbrottsligheten. dn

I Efterlyst så bråkade man inför TV-publiken om varför brottslingars identitet döljs när de är invandrare. Se bråket mellan Hasse Aro och Leif GW Persson, se hela bråket i Efterlyst här:

1 comment:

  1. Hasse Aro, ett praktexempel på defensivt "skyldigt" beteende. Leffe har helt rätt

    ReplyDelete