Monday, May 31, 2010

Hedersmord riktar sig mot svenska flickor.

Det synnerligen bestialiska mordförsöket mot Emma P i Kristanstad som begicks av Emmas fd kille Fadi kan ha varit ett försök till ett hedersmord. Att Emma överlevde är ett mirakel, det beror enbart på en snabb insats av anhöriga och polisen.

Polisen hittade henne och såg hur hennes andning upphörde, hon dog, men med konstgjord andning så rädda den först ankomna polisen livet på Emma mer än en gång.

En annan ung tjej, Beatrice Fredixon 16 mördade med steningsmetoden av sin fd arabiska kille. Baserat på händelseförloppet sade Beatrices mamma att det var ett hedersmord.

Nästan exakt samma händelser föregick Beatrices mord och Emmas Ps mordförsök. Deras fd killar accepterade inte att tjejerna hade gjort slut och inte ville ha med dem att göra. Deras "heder" förolämpades kanske. Det är mycket troligt att det handlar om hedersmord, vilket gör att svenska småflickor nu kan råka ut för det som förut nästan bara drabbade invandrarfamiljer.

Vi har ett nytt kulturdrag att analysera, ett nytt hot mot Sverige som kanske har mycket större spridning än vad som är känt. Polisen borde undersöka varje flickmord, se vem som är misstänkt, se tillvägagångssättet och analysera om det handlar om hedersmord. Det gäller inte bara mord men även mordförsök där offret överlevt.
En allvarlig utveckling är att mördaren i Beatrices fall dömdes bara till 22 månders fängelse, men som invandrad irakier dömdes han inte ens till utvisning. Det är en skrämmande utveckling att domstolar tolererar invandrare som mördar svenskar och inte tar det självklara steget att utvisa dömda mördare. Mördaren lider av farliga personlighetsstörningar, när han släpps ut kommer han att vara lika farlig som tidigare, varför anser domstolen det vara viktigt att behålla honom kvar i Sverige?
På Facebook finns det flera stödgrupper, de här är de mest populära för Beatrice and Emma P.

1 comment:

  1. Jag hoppas verkligen alla svenskar förstår, i synnerhet dom som bor i Kristianstad med omnejd att Fadi kommer att "avsluta jobbet" när han kommer ut. Att han kommer få 12 eller 22 månaders fängelse för det betyder inget för en mussla som honom. Bara blod kan tvätta bort skammen som Emma utsatt honom för. Nu är hon bokstavligt talat en sittande anka eftersom hon sitter i rullstol. Vem ska försvara henne när psykopat-mussen Ramadhan kommer efter henne igen?

    ReplyDelete