Sunday, May 30, 2010

Från vänsterhjälte till landsförrädare och tillbaks?

Jan Guillou har rest en lång väg från att ha blivit kommunisternas hjälte när han spionerat på och avslöjat den svenska säkerhetspolisens IB grupp på 1970-talet. Då föreföll det uppenbart att hans avslöjanden gjorde KGB en tjänst men några bevis för att han arbetade för KGB blev aldrig offentliga. SÄPO hade redan på 1970-talet kännedom om att han arbetade för KGB. Det avslöjades inte förrän nyligen av Expressen då tidigare hemligstämplade dokument släpptes.

Men vänsterns hjälte med de rätta politiska åsikterna fick varken färre jobb eller mindre betalt av sina extremistbröder i media som anlitar honom. Han fortsätter som vanligt med sina ointressanta skriverier i Aftonbladet. Man kan inte låta bli att förundras över hur ett landsförräderi accepteras så lätt av vissa inom media, de behandlar honom som om han bara fick en p-bot.

Andra tidningar fortsatte göra sina omotiverade idoldyrkande "kändisreportage" om honom.

Hans "kamraterer" i media vill få tillbaks honom som en cental och accepterad media figur, som utstött landförrädare kan han ju inte längre bedriva politik och opioninsbildning på ett effektivt sätt. De vill ha så många som möjligt i ledade ställning inom media. Guillou var perfekt, en kommunist, en judehatare, han håller alltid tyst om väster- och borgarregeringarnas islamisering av Sverige, en perfekt journalist för extremvänstern. En med personlighet och lite humor som när han beskriver sig själv som "intellektuell", det var ett lustigt litet skämt.

(På bilden grips Saddam Hussein av en irakier. Han var en av de få statschefer som inte beklagade att 9-11 hände. Precis som Jan Guillou hade de ingen empati för offren för jihadisternas massmord. Deras USA-hat och judehat var två saker som förenade dem. Saddam misstänks ligga bakom 9-11 planer och kan ha försett 9-11 islamisterna med deras antrax gift som postades till ledande media och politiker dagarna efter 9-11. Irak, USA och Ryssland var de de enda stater som hade den formen av antrax.)

Guillou hade mer makt än ägarna av de mediaorgan han jobbade åt.

Men nu kan han inte längre ses som "seriös" efter att ha avslöjats som betald KGB agent och landsförrädare.

Han hade hoppats på ett totald stöd från media. Om hans spioneri kom ut till offentligheten så kunde hans kamrater i media kunna döja det, de skulle hålla tyst om hans pinsamma hemlighet.

Men han räknade han inte med att några journalister på Expressen inte hade svurit sin fatwa och lojalitet till kommunismens sak. Därför avlöjades han.

Det är bara en tidsfråga innan fler kommunister i media avslöjas.

En annan "journalist" har redan avslöjats som öststatsspion. Journalisten Arne Björn Jensen som arbetade bla på Arbetarbladet och Aktuellt i Politiken (AIP) arbetade for Stasi. Han är numera pensionerad och bor på Gärdet. Fler Stasi avslöjanden väntas när de hemligstämplade handlingarna släpps inom kort. Må landsförrädarna få sina straff. svd ab svd dn

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Man tycker den jävla tomten borde bli åtalad och slängd i fängelset

    ReplyDelete