Sunday, May 2, 2010

Gordon Brown är hatfylld och intolerant, avslöjad av hemlig inspelning.

Gordon Brown var ute på stan och pratade med väljarna. En väjare påpekade att invandringen var för stor och undrade vad Brown tänkt göra åt det.

Efter att han flydde in i sin bil glömde han en påslagen mic som spelade in allt han sade. Han undrar vem i hans kampanj som gjorde misstaget att han konfronterades med frågor om invandringen. Han hade tydligen inte velat få den typen av frågor trots att valet har invandringen som en av de ledande frågorna. Han förnedrade kvinnan när han åkte därifrån och nu finns bandet överallt att lyssna på. Han kallade henne "bigoted", översatt till hatfylld, intolerant ungefär vilket han själv bevisade sig vara. Han kan förlora valet på det. Det avslöjar dels att han inte vill prata om ett av valets stora frågor, del att han inte kan prata om saken utan att använda förnedring av motståndaren som debattmetod istället för argument och dels att han inte begriper att den för stora invandringen är ett problem. Han är med andra ord helt verklighetsfrånvänd. svd dn dn dn

5 comments:

 1. "förnedring av motståndaren som debattmetod"

  Ja, men det är ju det "debatt" betyder :-)

  Till skillnad mot "dialog" och "diskussion".


  Att kärringen var rasist tycks försvunnit i debatten.....

  ReplyDelete
 2. Precis, hon frågade ju: "All these Eastern Europeans, where are they flocking from?".

  Hon fick lite vad hon förtjänade, det skulle vara uppfriskande om någon svensk politiker öppet vågade säga något liknande om Sverigedemokraterna.

  ReplyDelete
 3. Nej, det skulle vara betydligt mer intressant om företrädare för sjupartiet gjorde om samma groda som Brown.

  ReplyDelete
 4. Exakt så som Brown hade en svensk politiker också sagt och svenska pressen hade bara hållit med politikern i detta ämne och hängt ut kvinnan som rasist.

  ReplyDelete
 5. Firstly: he dealt with her fairly well. She asked a series of questions unrelated to one another, he was polite and attempted to answer her queries.
  Secondly: you say "han inte kan prata om saken utan att använda förnedring av motståndaren som debattmetod istället för argument". That is not what happened. The comments were made in private, not to her face. He did not say 'Why am I talking to you? You're a bigot.'

  ReplyDelete