Friday, May 7, 2010

Tjejer sprider fördomar om lösaktiga svenska tjejer.

De fördomar som många andra nationaliteter har om svenska tjejer är att de är korkade, lösaktiga, inte har några värderingar och aldrig klarar att bilda en familj.

Det är som sagt fördomar, men många svenskor passar in på den beskrivningen. Ulrika Jonsson 42, är en svenska som enligt uppgift är känd i sitt nya hemland England. Hon har lyckats med den svåra uppgiften att skaffa en massa barn (4) med en massa olika män (4). De 4 barnen har altså fem föräldrar. Det måste vara ett arbetsamt arrangemang när 4 föredetta män stöter ihop vid besök och alla transporter mellan olika hem och all kontiunitet som går förlorad. Vilket förvirrat hemliv, stackars barn. Det är pinsamt att folk frivilligt försätter oskyldig barn i förhållanden som föräldrarna aldrig kan klara och där barnen aldrig kan få uppleva ett normalt familjeliv men en pappa och en mamma. De flesta barn klarar sig nog bra trots ett kaotiskt familjeliv där deras förlust av en eller bägge föräldrar sätter sina dolda spår på psyket.

Antalet splittrade familjer i Sverige med barn som inte får nödvändig föräldrakontakt är alltför stort och antalet ökar med tiden. Trots att Sverige redan har ett av Europas lägsta fördelsetal så minskar andelen svenska barn och familjer, om man bortser från invandrarfamiljer som har motsatt utveckling.

Ulrika förklarar hur hon landade med 4 barn med 4 olika pappor:

"ett grymt öde – ibland kombinerat med för mycket tillit och entusiasm – har skapat situationen som jag nu befinner mig i."

Man kan inte säga att "för mycket tillit och entusiasm" skapade 4 barn med 4 pappor, det fungerar inte. Sade hon verkligen så? Ett tips till Ulrika, skaffa dig en public relations person, man kan inte utrycka sig på det sättet därför att man framstår som en komplett idiot.

Det bli inte bättre av att Ulrika avslutningsvis tycker att man inte ska vara arg på kvinnor som hon, men istället borde vara arg på män som sällan träffar sina barn. Hon konstaterar alltså att män som separerat själva väljer att inte se sina barn ofta, ett märkligt konstaterande som måste vara baserat på ett mansförakt, knappast baserat på fakta. I verkligheten så vill nog så gott som alla män se sina barn varje dag. De få som inte bryr sig är nog mest de som i första hand aldrig gick med på att ha barn men inte hade något val. Kvinnor som beslutar ha barnet trots att mannen inte vill, väljer som ensam mamma att frånta barnet sin rätt till en fullständig familj men en pappa.

En bekant känner till barn som ser en av sina separerade föräldrar på stan ibland men inte ens får en erkännande blick eller ett hej. Pappan vet inte ens om att det är hans barn pga att mamman skaffade barnet trots att pappan absolut inte vill ha barnet och de separerade. Otroligt tragiskt och pinsamt.

(Varför inte satsa på en riktig familj, mamma, pappa, barn?)
Det framgår inte av artikeln om Ulrika är en sådan mamma som skiter i om det finns en pappa med, men man får det intrycket, särskilt när hennes manshat lyser igenom. Om hon undrar så är givetvis en pappa med en massa barn med olika mammor lika illa som en Ulrika. Men ofta så överväger de mammorna i antal. Bara mamman kan bestämma ett ofött barns framtid och om det blir en tragisk eller perfekt framtid. Octomamman skaffade alla sina barn för sin egen skull utan minsta tanke på barnen, hon sade själv att det var av egoistiska skäl. Hon hade inte ens en man i sitt liv. Sånt experimenterade borde förbjudas, människoliv är inte prylar.

En till tjej som skaffade barn utan att killen ville det och utan att ha en kille, det var en engångsgrej, resultatet blev ett barn. ab

Förstår inte svenska tjejer att man skaffar barn inom en familj, inte utanför en familj, helst gift sådan med långsiktiga planer. Svenska tjejer är orsaken till att fördomar sprids, men det kanske inte ens är fördomar? ab

9 comments:

 1. Skojar ni, tänkte jag först. Men så såg jag vart ni stod rent politiskt och blev inte ett dugg förvånad.

  Ni menar alltså att mannen inte kan göra fel i det här? Hur mycket han än slår kvinnan, slår barnen, psykar dem och ligger runt med andra så är det ändå kvinnans sak att se till att "den riktiga" familjen" håller ihop..Ojoj så många ex. jag skulle kunna ta upp om självvalt frånvarande fäder som fullständigt skiter i sina avkommor.

  Det är förstås beklagligt med splitterade familjer, menn i förenklar det så och har egentligen inga som helst argument att komma med. Förstår inte svenska tjejer att man skaffar barn inom en familj!!!?? Förstår inte svenska män att man tar sitt ansvar om man har valt att knulla utan kondom utan att vara i en s.k. "riktig familj", hur sugen han än är på andra kvinnor? Ni är förstås inget annat än fascister. Sexistiska, homofobiska, rasistiska och fördömande mot allt, utom hetero mannen och normer som "kärnfamiljen"

  ReplyDelete
 2. Kan bara säga att det är synd att hon inte hittat någon hon trivts ihop med. Samma sak skulle jag säga om Rod Stewart.

  Till ovanstående kan jag bara säga att du har rätt i din kritik av bloggartikeln, men snälla, sluta skitsnacket om sexism/rasism.
  Rasism i SD är inte vanligare än i andra partier. Tvärt om. SD har större press på sig att hitta/göra av, med rasism än andra p.g.a media.

  ReplyDelete
 3. anonym 9:48, Om du läser nog så skriver jag att det även finns korkade män som beter sig som Ulrika. Det råder jämlikhet i klagomålet här. De ex som pratar om kanske inte själva valt att vara frånvarande, om du bara lyssnar på tjejens berättelse så får du inte hela sanningen, du måste lyssna på vad exen säger innan du har hela bilden klar för dig.

  Din kommentar "Ni är förstås inget annat än fascister. Sexistiska, homofobiska, rasistiska och fördömande mot allt" har inget med saken att göra,

  När du inte är förblindad av hat längre så kan du slå upp orden och kanske lära dig dem.

  ReplyDelete
 4. Detta är helt klart ett underskattat problem. Orsaken är barnbidrag, föräldrapenning, ofrivilligt underhåll och en accepterande syn på ensamstående mammor. Om en kvinna gör sig med barn med en man hon inte ens vet vem det är så rycker Socialförvaltningen ut och gör en skattefinansierad utredning för att spåra pappan.

  I de flesta andra kulturer är det skamligt att skaffa barn utanför ett seriöst förhållande och det är inte svårt att förstå varför. Barn som växer upp utan två föräldrar är överrepresenterade i brott, psykisk ohälsa och arbetslöshet. Vi bör fråga oss om det är något vi har för lite av i samhället.

  Det är dags att myndigförklara kvinnan och låta henne ta konsekvenserna för sina handlingar, även om de är destruktiva. I ett första steg bör en kvinna som är gravid _utanför äktenskapet_ tvingas meddela sin älskare detta och låta honom avgöra om han vill vara pappa till och underhållsansvarig för barnet.

  Om mannen tackar nej och kvinnan ändå vill behålla barnet så bör det utredas om hon klarar av att ta hand om barnet själv både psykologiskt och ekonomiskt. Om hon inte bedöms klara av detta bör barnet direkt vid födseln adopteras bort till ett par med bättre förutsättningar.

  Utöver detta bör DNA-test av nyfödda göras obligatoriskt för att säkerställa faderskapet för samtliga inblandade. En man som av mamman har lurats att tro att han är pappan ska givetvis inte vara underhållsansvarig. Tvärtom är en sådan lögn jämförbar med brottet falsk angivelse och bör ge samma påföljd.

  ReplyDelete
 5. aaaaaaaaaaaaargMay 9, 2010 at 4:08 PM

  ni måste ju fan vara helt körda i huvudet. det är ingen skillnad på tjejer beroende vilket land man bor i, det är skilnad på tjej och tjej. alla är olika, lär er acceptera!

  ReplyDelete
 6. OMG, hoppas bara att alla ni ovanstående har varit sarkistiska i era argument.

  Jag förstår varför ni tycker barnet ska ha en kärnfamilj, men jag förstår inte varför detta måste vara just en kvinna och en man?

  Att Ulrika (och andra kvinnor i hennes situation) skulle vara lösaktig och inte bry sig om sina barn håller jag inte med om. Vad vet ni om det förhållande hon var i då? Tänk er att hon var i ett förhållande med en man som hon älskade djupt och som hon ville spendera resten av sitt liv med, men av någon anledning inte kunde leva tillsammans längre. Tänk er också att hon kanske var i ett förhållande med en man som misshandlade henne, fysiskt eller psykiskt.
  Tycker ni att det är så viktigt för barnet att växa upp i en kärnfamilj, att ni tycker att ena, eller båda, parter i ett förhållande ska stanna kvar mot sin vilja och därför vara olycklig? Tycker ni att det är så viktigt, att barnet ska tvingas växa upp i ett hem där föräldrarna går varandra på nerverna och grälar, att aldrig få vara lycklig och kunna umgås med sina föräldrar utan bråk?

  Jag kommer från ett hem där mina föräldrar har stannat kvar hos varandra endast på grund av oss barn, och jag kan försäkra er om att det har inte varit ett lätt liv. Många gånger har jag önskat att de ska separera, så att jag och mina syskon ska kunna umgås med dem utan kiv och tjafs.

  Jag anser att barnet mår bäst av att vara en del av en lycklig familj, med personer som barnet kan lita på och känna sig trygg med. Om denna familj består av ett heterosexuellt eller homosexuellt par, eller en ensamstående mamma eller pappa har enligt min mening mindre betydelse.

  ReplyDelete
 7. Herregud vad traditionell, korkad och oupplyst du är. Jag är PR-konsult och skulle säga att folk som är så kärnfamiljhjärntvättade som du, borde kanske inte uttrycka sig i frågan.

  Vakna, världen är inte numera bara hemmet och kyrkan. Huvudsaken är att barnen är lyckliga och jag vet a) många pappor som har varit gifta enligt alla dina regler och ändå skiter i sina egna barn efter skillsmässan, går bara runt och startar nya familjer....och att en kvinna är ensam med barn betyder inte att hon är den som från början har velat ha barnet, hon bara tar sitt ansvar och vill inte döda nåt som redan är där. Inte som din synpunkt att det är desperata kärringar som inte tänker på barnens bästa. Jag har ett barn som jag älskar överallt på jorden....men hade inga planer och skaffa ett och speciellt inte med den killen....men graviditeten upptäcktes så sent att det var lite omöjligt att göra nåt åt det mera och jag ville inte, det var ju till hälften mitt barn även om inte planerat. Problematiken var bara att jag inte ville ha barn med den killen och inte leva med honom. Genetiken var bra och barnet blev fint och jag har tagit mitt ansvar och han med, vi sköter om barnet tillsammans men är inte tillsammans. Varför tycker folk då att det är kvinnan som absolut ville bli gravid i den situationen och "lurade" killen. Om två vuxna människor har sex måste båda veta att man kan bli gravid, om man inte har den kunskapen borde man verkligen inte ha sex....och har man tagit risken och blir pappa/mamma så är det bara sluta gråta och ta hand om sitt ansvar. Man behöver ju inte ha sex.

  Din attityd är just den som gör att kvinnor aldrig blir jämlika, du är en hjärntvättad idiot som står på männers sida och biter dig själv i foten.

  ReplyDelete
 8. Du har fel i dina teorier om det svenska barnafödandet. Svenska Kvinnor tillhör de i Europa som föder flest barn. Sämst ställt är det kring medelhavsländerna. Spanien, portugal, men även Tyskland har mycke lägre födelsetal. Så där sprack din tes rätt snabbt.

  Och annars då, en kvinna med 4 barn med 4 pappor. Jaha, det har jag aldrig träffat på förut men det finns säkert. Vad jag däremot vet är att det i många mellanöstern länder väldigt aktivt praktiseras mång-gifte och där mannen i så hög grad han kan utnyttjat möjligheterna till skillsmässa för att få så många barn det är möjligt med så många fruar han kan, helt enligt lagen då alla föds inom äktenskapet. Men är det lika moraliskt? Att de sen får leva i ett outvecklat stenålders-samhälle medans vi är världsledande är ju en annan sak.

  Som sagt, din konservativa dynga och idér om vad en bra uppväxr är kan du ta nån annanstans. Jag och många andra ser ner på dig och den sskit du repesenterar

  ReplyDelete
 9. Svenska kvinnor är inget att ha... visst kan man sätta på dem, men självklart aldrig gifta sig med dem....

  ReplyDelete