Saturday, May 8, 2010

Sveriges situation är allvarlig, men partierna har inte märkt det.

Sverige har Europarekord i våldsbrott och nästan världrekord i våldtäkter.

Om man studerar olika rapporter och kopplar samman alla data och siffror så kommer man fram till att situationen i Sverige är värst i Europa för kvinnor. Problemen är så allvarliga att FN och Amnesty International kritiserar Sverige för allt kvinnovåld och bristen på lagsökningar och domar.

På internationella kvinnodagen släppte Amnesty två rapporter om våldtäktsoffer. Där avslöjas att kvinnor i fattiga och rika länder har liknande problem, de har väldigt liten möjlighet att få de skyldiga ställda inför rätta, de får sällan rätttvisa.

Det är märkligt att länder som Sverige där politiker skrytsamt pratar så mycket om jämlikhet, de har inte ens märkt vårt EU-rekord i våld mot kvinnor.

Amnesty rapporten Case Closed talar om att den skillnaden i maktbalansen mellan kvinnor och män skapar och förstärker tolernas för våld mot kvinnor. Sverige verkar ligga illa till i det avseendet. Orsaken kan givetvis bero på att vi tagit emot ett oerhört stort antal invandrare från länder där skillnaden mellan män och kvinnor är störst, muslimska arabländer. Tolerans för våld har ökat i Sverige, det märks på att politiker och myndigheter nästan alltid pratar om jämlikhet mellan könen men nästan aldrig pratar om hur utsatta kvinnor är i Sverige.

De senaste dagarna har ett antal Svenska kvinnor mördats. Beatrice Fredixon, 16 mördades i tisdags kväll med kniv och blev söderslagen av en kurdisk kille i samma ålder tror polisen, han har nu häktats. Mamman till Bea kallar det hedersmord. Ikväll mördades en annan kvinna i Flemingsberg söder om Stockholm. I morse mördades ytterligare en kvinna inför sina barn i smålands Hillerstorp.

En månad sedan mördades Inger 78. Hon skulle bara handla, men blev med sin man misshandlad på en parkering av en palestinier i Landskrona. Hon dog av misshandeln. Palestiniern hade hela sin familj med i bilden, de såg mordet men stödde mördaren och höll tyst om vad han gjort. Fick han sin "heder" stött?

Idag mördades en mamma och två döttrar i Danmark. Kvp

Emma P var nära att mördas av sin fd kille i November. Han, Fadi har kurdisk/palestinsk bakgrund och hade avfärdats av Emma, han kanske fick sin "heder" stött och försökte "hedersmörda" henne. bt ab dn

Sverige har mycket att komma tilllrätta med, att erkänna hur det ligger till vore en bra början, vilket parti blir först med att ta brottsligheten på allvar?

Updatering! Även idag blev en kvinna utsatt för ett mordförsök. Det går inte en dag utan ett kvinnomord, eller några mordförsök. Och dessutom våldtas 19 kvinnor per dygn i Sverige. dn svd svd ab svd

3 comments:

 1. Värre blir det innan det blir bättre.
  "lika barn leka bäst" , det ligger mycket sanning idet!

  ReplyDelete
 2. Tokan Britt Svensson, Expressen svamlar om att Västeråsmordet beror på att specialpedagoger saknas, medan den mördade svenska flickans mamma menar att det var ett "hedersmord" för att kurd-muslimen hade gjort den stackars tösen gravid. Alltså detta måste få ett stopp! De kommer hit och våldtar, dödar dem som hjälpt dem och bidrar med grov annan kiminalitet och sprider skräck... Så kan det bara inte få fortsätta!!! Den som har någon känsla för Sverige och vill få en chans att leva tryggt MÅSTE rösta på SD i höst!

  ReplyDelete
 3. Tyvärr är nog det här bara början på svenskfientliga brott/mord

  ReplyDelete