Thursday, July 1, 2010

Attentatsmännen kommer troligen inte utvisas.

De två araber som försökte bränna ned Lars Vilks hem och som kanske åkt dit för att mörda honom kommer troligen inte ens utvisas.

Det är standard numera att asylsökande som döms för grova brott inte ens utvisas. Det är en livsfarlig standard som leder till mer brottslighet och ett farligare Sverige.

Domstolarnas personal är tillsatta av de politiska partierna, sammansättningen reflekterar de sju riksdagspartiernas storlek i kommunen. Samtliga sju riksdagspartier prioriterar en större massinvaindring med fler asylsökande till Sverige. Men tyvärr har deras största prioritet att ta hit fler påverkat deras tankeförmåga.

När politikerna i domstolarna inte ens dömer grovt kriminella asylsökande till utvisning så ger de oss budskapet att de vill tolerera alla som kommer till Sverige oasvett hur de beter sig. Brottslingarna får budskapet att de inte riskerar mycket oavsett hur grova deras brott är.

Mördare, no problem, låt dem stanna kvar, våldtagit små barn, no problem , låt dem stanna här tycker de sju partierna och dess politiker.

Att ingen oroar sig över partiernas agerande i brottsfall är det mesta skrämmande med det "nya" Sverige. Alla känner till attentasförsöket mot Lars Vilks i Uppsala, men inte verkar bry sig om konsekvensen av det. Trots stor polisnärvaro under Vilks föredrag så lyckade några hysteriska galningar stoppa yttrandefriheten i Sverige och den har inte återställts ännu.

Myndigheternas agerande, dvs. politikernas agerande i kritiska frågor är alltid densamma. De ser ut att göra en halvhjärtad insats för att bibehålla yttrandefriheten men de misslyckas nästan alltid.

Det kan man inte säga om brottsligheten, där förkommer inte ens en halvhjärtat insats, de struntar helt enkel i brott, brottslingar och domar. Sociala insatser i brott ska vi inte ens prata om, den är obefintliga och helt verkningslösa.

Jag tror att ett nytt parti som enbart vill ta itu med brottsligheten skulle bli ett av de tre största partierna, så fatalt har politikerna misslyckats.

Mördare döms ofta för grov misshandel istället för mord, de får oftast bara några månader i fängelse. Om de är unga så kan de slippa straff helt och gå fria. Om de skyldiga är invandrare så döms de nästan aldrig till utvisning. Man får känslan att domstolarna siktar på att döma lindrigt för att försöka få ner brottsstatistiken och att polisen har samma mål.

Men det förklarar inte var man helt gett upp tanken pa att döma grovt kriminella invandrare till utvisning. Vill man rädda media, de tjänar ju pengar på större upplagor när det blir stora rubriker vid varje nytt spektakulärt brott? Allvarligt talat, vad är orsaken att politikerna i domstolarna riskerar sin rykte och sitt jobb när de nästa alltid vägrar döma till utvisning?

Jag tror att det beror på en typisk svensk mesighet, vissa kallar det snällhet eller tolerans. Att vara tolerant mot den stackars asylsökande personen som greps indränkt i offrets blod efter ett yxmord. Han ser ju så snäll ut nytvättad och kammad i domstolen? Dessutom försäkrar mördaren att det var en olyckshändelse när han tappade yxan så den föll i huvet på offret, och rättsläkaren sade att offret dog av blodförlusten, det var altså inte hans fel?

I rätten glömmer man alltid bort offret och lidandet med det borde alltid vara rättens uppgift att ge offren rättvisa, det händer inte idag.

Brottsligheten har inte ännu blivit en valfråga, det är märkligt eftersom det är en av de viktigaste valfrågorna. Det kanske beror på att inget parti har en plan eller vill ta itu med brotten. Därför kan man bara anta att brottsligheten kommer fortsätta bli värre, Sverige blir farligare och politikerna får större orsak att skämmas för allt de är skyldiga till.

Kommer partierna få sin dom i valet, eller gör Svensson som de alltid gjort, väljer de inkompetenta partier och politiker, de sju i riksdagen? Vad gör du, väljer du ditt vanliga parti sossarna, moderater eller deras stödpartier som inte dömer skyldiga eller vågar du satsa på nya klokare politiker som vill ta itu med brottsligheten? Vad är viktigare, en ökande otrygghet med de vanliga partierna eller ta "risken" med nya välmotiverade politiker som bryr sig om oss? svd dn svd svd svd dn ab ab ab dn

8 comments:

 1. En fruktansvärd utveckling som leder till blott en sak, det totala moraliska förfallet, där rätt blir fel och fel blir rätt. Det är just i ett sådant samhälle vi faktiskt lever i idag 2010. Om man sen väljer att blunda för detta faktum gräver man inte bara en grav för sig själv, utan än allvarligare, för andra svenskar. Rädda sig den som kan innan skeppet Sverige sjunker och allt är för sent. Framtiden kommer utvisa sanningen...

  ReplyDelete
 2. Vart står det att:
  1. De är araber.
  2. De är asylsökande.

  Och yttrandefriheten har alltid haft sina begränsningar. Gråt inte när folk passerar de gränser som alla fria människor har hjälpts åt att sätta upp.

  ReplyDelete
 3. Someone, media döljer oftast vilka brottslingar är, läs fri media som inte ljuger och döljer var sorgliga verklighet.
  http://politisktinkorrekt.info/2010/05/19/expressen-outar-de-haktade-for-mordbranden-mot-vilks/#more-41661

  För en gångs skulle skrev Kvp vilka de misstänkta muslimerna är i Vilks fallet.
  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1992932/broderna-alija-drevs-av-hat-mot-lars-vilks

  ReplyDelete
 4. Varför straffas och utvisas inte invandrare för de hemska brott de gör mot svenskar i Sverige? VEM är ansvarig för detta??
  ASYLINVANDRINGEN OCH ANHÖRIGINVANDRINGEN SÄNKER SVERIGE, GÖR NÅGOT, NI ANSVARIGA!!!

  ReplyDelete
 5. Inte var väl de som utförde attentatet mot Vilks araber?

  Förvånar mig inte att en okunnig rasist inte har någon som helst koll på skillnaden mellan araber och albaner.

  ReplyDelete
 6. "De två araber som försökte bränna ned Lars Vilks hem och som kanske åkt dit för att mörda honom kommer troligen inte ens utvisas.

  Det är standard numera att asylsökande som döms för grova brott inte ens utvisas."

  De två bröderna kommer från Jugoslavien och är inte asylsökande.

  Ganska typiskt för en sådan som du dock, att förvanska när det passar. Bröderna har dessutom en kriminell bana bakom sig, så skälet till brottet är nog snarare att de är på den kriminella banan än att de råkat födas i ett visst land eller ha en viss religion.

  Om man gräver i den egentliga orsaken så kommer man att se att det hela startade när deras pappa valde att ta ett steg åt sidan. Att växa upp utan en rejäl fadersgestalt i ett starkt ojämnställt och ointegrerat samhälle kan lätt leda in folk på fel bana, något som du säkerligen har god erfarenhet av själv.

  Så snarare än att utvisa kriminella svenskar till ett land de bott en gång i tiden borde barnen till föräldrar som skiljer sig helt sonika dödas.

  ReplyDelete
 7. De var albaner enligt DN och andra källor.

  ReplyDelete
 8. "Mördare döms ofta för grov misshandel istället för mord, de får oftast bara några månader i fängelse."

  Ehm, nej. Jag antar att du som låtsasinvandrare helt enkelt låtsas att du inte vet vad ordet 'oftast' betyder.

  ReplyDelete