Friday, July 2, 2010

SD och V på delad fjärdeplats, större än FP, C, KD som troligen åker ur riksdagen.

Bara M, S och MP är större än SD. Trenden visar tydligt att KD och C är på väg ur riksdagen och FP sjunker hastig mot 4 % gränsen. De byter plats med SD vars trend pekar uppåt.

Det är den tystaste valkampanjen jag kan minnas, ingen dramatik, inte mycket till debatter, inga viktiga frågor tas upp, en tråkig och händelselös valkampanj hittils. Hoppas det ändra sig så vi får lite behövlig dramatik innan valet, helst lite skandaler.

Mona Sahlins avhopp från den sista partiledardebatten ger Moderatern en seger utan debatt. Hon blev säkert rädd när hon märkte att hon bara kan förlora om hon tar ytterligare debatt, men förlorar hon inte mer på att inte ta debatten?

Det är klart hon förlorar mer på att inte ställa upp, det betyder ju att hon sjalv anser att hennes politik inte håller.

Samma sak gäller Moderaterna, Fredrik Reinfeldt sade att han inte kunde vinna en debatt med SD, därför vågade han inte ta debatten med SD. Fredrik har ju visat att ha vet att vintern är en årstid, en så kunnig politiker borde våga ta en debatt? Moderaterna och Reinfeldt tycker altså att allmänheten kommer uppfatta SDs politik som långt bättre än Moderaternas, de har rätt i det. Med att inte våga ställa upp trots löften visar att de är fega och oerhört nervösa över hur det hela ska uppfattas av väljarna. Mona Sahlin och sossana är lika rädda som Moderaterna för hur väljarna kommer döma deras feghet.

Med det är inte bara feghet som väljarna bedömer, det är mest politiken som bedöms. Den har ju misslyckats på alla fronter. Det enda positiva Alliansen lyckats med är en marginell skattesänkning. Men den gjordes på bekostnad av försvaret som nu skrotats på en kort mandatperiod, ingen hade tänkt sig det, ingen har tänkt på att debattera händelsen. S har inte dragit nytta av det, de kanske skulle gjort likadant, skröta forsvaret. Sossarnas försvarspolitik var inte mycket bättre, deras förra försvarminister tyckte att våra soldater i Afghanistan inte skulle ha vapen, käppar var bättre tyckte han.

De 20 - 30 % av väljarna som i olika undersökningar är osäkra förblir nog osäkra till valdagen eftersom alla riksdagspartier nästa är helt lika. dn svd ab

7 comments:

 1. Vad är det där svenska som ni SDare vurmar för? Är det Jantelagen, för ja, den är svensk?

  Resten är importerade influenser från andra håll i Europa.

  ReplyDelete
 2. Om man ska vara noga är Jantelagen dansk....

  Det typiskt svenska är nog, bland annat, ansvarstagande, plikttrohet, ärlighet, renlighet, solidariskt tänkande, naturvård och punktlighet. Bland annat, som sagt.

  ReplyDelete
 3. Alltså... det där med vad är svenskt... Varför måste man kunna peka ut något absolut? Med samma resonemang kan man påvisa att bilar inte existerar. Ta en bil och börja plocka bort bit för bit, skruv för skruv. Förr eller senare passerar man en gräns där det inte kan kallas bil längre. Men var går gränsen? Vad exakt är en bil? Kan man inte definiera exakt vilka komponenter som krävs för en bil, betyder det att bilar inte existerar?

  ReplyDelete
 4. jantelagen är en socialdemokratiskt tankevirus som används för att hålla folk i schack med sina ambitioner.

  vänd på frågan, vad är sverige utan det svenska? grunna på det en sekund när du sippar på din latte och känner dig kontineltal.

  ReplyDelete
 5. Mycket bra inlägg. Kan tänka mig att andelen av de 20% osäkra är en STOR del människor som inte vågar uttrycka sitt stöd för SD. Känner på mig att det blir en rejäl segerskräll i höst.

  Se bara på Facebook´s Riksdagsval. I snitt har SD 18% av rösterna.

  ReplyDelete
 6. Jag behöver inte sippa på en latte för att känna mig kontinental, jag är en blandning av Frankrike/Sverige/Italien så jag ÄR redan kontinental.

  Min poäng är, vem fan bryr sig? Sannolikheten att någon av Er är en bidragsgivare till systemet är ganska låg så vad har ni att gnälla om? Är det att ni måste dela med er av bidragen? Inför fri rörlighet men ta bort alla bidrag så är det snart inte så många som vill komma när det inte finns några bidrag att mjölka.

  Enkel lösning på ett enkelt problem.

  P.s. Ni som tror på 18% i riksdagsvalet kommer nog att bli en smula besvikna.

  ReplyDelete
 7. Om SD kommer in så får Sverige in ännu ett vänster parti, av typen MP. Utöver invandrings politiken så är väl SD ett sosse parti precis som MP.
  Detta är anledningen till att jag inte är förvånad att det är i gamla sosse städer som SD går farm. Medan man är i marginalen i Sthlm.
  Likheten mellan vänster smörjan och SD är också avsaknaden av eget ansvar. Antingen skyller man sina misslyckanden på en rik vit man eller på en svarthårig fattigman.
  Jag tror att SD precis som Danskt Folkparti kommer att få inflyttande, och därmed omvandla landet till ett rent snyggt Pleasantville. Vilket kommer skapa ett tråkigt färglöst samhälle precis som i filmen. Där folk kommer att själv dö av leda. Se även 50 talets Sverige, med skyhöga självmords siffror mm.

  Carolus Rex

  ReplyDelete