Thursday, July 8, 2010

Rödgröna vill öka vårt världsrekord i skatter.

Vad säger de rödgröna när de vill få ut sitt viktigaste budskap?

Jo, de vill höja skatterna, de vill göra Sverige mer jämlikt (dvs. alla ska vara lika fattiga), jobben ska bli fler (de säger inte hur), kvinnors inkomst ska utjämnas (man vill minska männens inkomst med skatter, eller), miljöpolitiken ska bidra till "hållbar utveckling" (inga besked med andra ord).

De säger inte ett ord om hur Sverige ska förbättras, hur svenskens situation ska ändras till det bättre. De belyser sina viktigaste punkter i sin DN artikel men ingeting inger hopp.

Inget av det som de skriver ger oss besked, en plan eller ideer om hur deras politik ska verkställas. Det enda klara besked de ger oss är högre skatter.

Men om de vill ha högre skatter så har de inte ens förklarat varför de vill ha det. Vi har ju redan världens högsta skatter. Är ännu högre skatter ett självändamål utan motiv som inte behöver förklaras? Lider vi av en krigsliknanden situation som motiverar högre skatter? Vad ska pengarna användas till?

Tror partierna att väljarna är så lättlurade, så dumma att vi väljer de rödgröna bara de lovar att höja våra skatter och inte ens talar om några andra politiska områden av vikt?

De lovar höjda skatter och vi ska flockas till stöd för dem?

Är detta de mesta begåvade partiledarna de kunnat få fram? De har inte sagt ett ord som kan locka väljare, tvärtom. Tar de oss för kompletta idioter? Om de lyckas få en publik med byfånar som applåderar höjda skatter så betyder inte det att vi andra är lika korkade.

Jag kan tänka mig hundra saker som kräver omedelbar politisk ändring, men inget parti har ens berört något av de allvarligaste problemen som vi står inför.

Det mest ofattbara är hur politiker kan säga hur korkade saker och deras partier får ändå starkt stöd i opinionsmätningar.

Partierna behöver inte ha en enda programpunkt som förbättrar Sverige. Är väljarna självplågare som vill ha allt skit som partierna lovar? Är det inte dags att avskeda politiker som inte kan förklara sig och inte kan redovisa en trovärdig plan på hur landet ska förbättras?

Kom ihåg att ledaren för de rödgröna, Mona Sahlin har beskivits som "inte särskilt begåvad" av Göran Persson (s), en annan partiledare som inte heller var särskilt begåvad. Ska Sverige styras av Mona Sahlin var enda program är höjda skatterna och som nu lyder kommunisten Ohly med sina planer på att avveckla marknadsekonomin? svd dn dn dn svd ab

1 comment:

 1. "Är ännu högre skatter ett självändamål utan motiv som inte behöver förklaras?"

  Jepp.

  "Vad ska pengarna användas till?"

  De skall ges i present till socialdemokratins bidragslevande väljare, så att dessa fortsätter att rösta de grönröda till köttgrytorna.

  Att de grönröda har fri tillgång till köttgrytorna är ett självändamål för dem.

  ReplyDelete