Monday, July 26, 2010

Det talibanerna inte kan uppnå med terror försöker de uppnå i media.

Talibanernas propagandamaskin använder inte bara skäggiga muslimer insvepta i lakan, även kavajprydda talibansupporters i väst agerar som deras media- och propagandaorgan.

Det finns ingen anledning att tro att Wikileaks är en opolitisk neutral informationssida. Julian Assange vinklar fakta så de passar hans sensationslystnad och världsyn. Videon som han släppte nyligen som visade en av tusen bataljer melllan irakiska terrorister och kooalitionen. Assange hävdade att det var ett angrepp på civila. Vid en närmare titt så var de "civila" dels beväpande terrorister och en frilansfotograf som ville göra ett reportage ur terroristernas vinkel.

(Bilden: En av tusentals bomber som Talibanerna använder mot civila i Afghanistan. Kan ett sånt "avslöjande" få samma publicitet som Assanges papper?)

Om han släpper tusentals dokument så kanske en liten förfalskning slinker igenom som det skulle ta en hel stab för att hitta och avslöja.

Med tusentals nyhetskanaler världen över som sänder 24 timmar om dygnet var skadan redan skedd. Anti-amerikansk media från Sverige till Venezuela tog upp videon som skapade en skandal och utelämnade kooalitionens förklaring på vad videon innehöll. Istället kunde man hitta förklaringen på youtube. Fri media har tagit över gammelmedias ytliga nyhetskanaler. Det slår både positivt och negativt, men fri media låter tittaren bedöma själv vad sanningen är.

Där kommer källkritik och förmågan att dra slutsatser in, om man inte ser kritiskt på allt som rapporteras och bedömer källans motivation så kan man bli lurad att tro vad som helst. dn dn dn svd svd svd svd ab ab ab svd dn

9 comments:

 1. Mycket bra reflektion. Jag förnimmer en bismak i munnen vad gäller Wikileaks och Julian Assanges egentliga syften.

  /UNZIPP GIRL

  ReplyDelete
 2. Nej, den här bloggen tycker jag är rent antisemitisk. Skärpning snarast.

  ReplyDelete
 3. Inne-Polisen, skojar du, vad pratar du om?

  ReplyDelete
 4. Jag vet inte vad inne-polisen snackar om. Däremot så undrar jag vart du har hitta uppgifterna om att de som dödades i helikopter-attacken var talibankrigare och en fotograf som skulle filma talibanrörelsen inifrån. Stämmer inte alls med vad jag hört. Så länka gärna till vart du hört det från:)

  ReplyDelete
 5. Jag är trött på detta skit snack! när ska ni sverige demokrater förverkliga era hot mot invandrare? Så polisen kan slänga in er i fängelsen!! ni pratar fortfarande skit men ingeting händer! Gör något åt saken, tror ni verkligen att ni kan vinna valet i rikdsagen då moderaterna fuskar? :) hAHAHAH LYCKA TILL! Patetiska små vilda barbarer, önskar verkligen att det var medeltiden, då hade ni blivit utrottade :)

  ReplyDelete
 6. Själv verkar du ju faktiskt också bara vilja höra sanningen om den är tillrättalagd så att den passar dig.

  ReplyDelete
 7. Du menar att de två barnen som dödades under det angreppet inte ska räknas som civila?

  ReplyDelete
 8. Vilket skitsnack. Bloggarens förmåga till källgranskning är obefintlig. Att vara ideologisk megafon är dock inte så krävande. Om detta är vad SD står för har ni nu förlorat min röst.

  ReplyDelete
 9. anonym 7:54. Jag såg inga barn på filmen trots att några filmer har en text om att det skulle finnas barn gömda i bilen. Det är vanligt att terroristerna blandar in familj och barn i sin verksamhet därför dör många civila. Sen kan man lägga till alla attentat där civila avsiktligen blir terroristernas offer för skolbomber, bussbomber, bomber på marknader och tusen andra slags mord.

  anonym 1:24 am, Du har klart förvirrade tankar, sorgligt att se. Om du vill till medeltiden, res till ett muslimskt land så kan du väl "utrotta" där, vad nu det betyder.

  För övrigt så väntar man sig att vuxna har argument. Gnäll och skällsord visar bara brist på argumentationsförmåga, inte särskilt vuxet.

  ReplyDelete