Thursday, July 22, 2010

Sensationell mediaskandal i USA.

En grupp på 400 ledande journalister, bloggare mfl som tillhör de stora media och ledande bloggarna i USA gick samman i en hemlig online list-servgrupp där de konspirerade för att få Obama vald till president.

De skapade en grupp de kallade "Journolist". Massor med ledande mediafolk från ledande media hade interna hemliga diskussioner där de planerade hur de skulle använda sina tidningar och hemsidor för att att ljuga om republikanerna, hur de skulle hålla nyheter borta från media som kunde vara pinsamma för Obama och hitta på andra saker som kunde göra att deras kandidat, Obama vann valet. Gruppen arbetade som ett alternativt kampanjhögkvarter för Obama, Oet i JournOlist.

Ett antal privata meddelanden har nått media och avslöjas av Daily Caller.

I Obamagruppen finns en journalist på ett affilierat NPR bolag, som är ett federalt finansierat TV-bolag. Sarah Spitz sade att hon "skulle skratta som en galning och bara titta på när hans ögon sväller ur hans huvud om Rush Limbaugh (en republikansk radiovärd som är emot Obama) skulle få en hjärtattack och dö framför henne".

I Vita Husets correspondent organisation som bestämmer vilka journalister ska få tillträde till Vita Husets pressrum sitter några av dessa 400 konspirerande radikaler. En av dem, Michael Scherer från Time magazine diskuterade under valkampanjen hur man borde se till att Foxnews borde förbjudas och stängas av. Foxnews är som bekant den enda objektiva nyhetskanalen som inte håller tyst om pinsamma nyheter eller konspirerar för att få Obama vald. Bara Fox och ABC tog upp Wright skandalen medan CNN lovade Obama inför TV-tittarna att CNN är en "Wright fri zon".

En talesman för Time magazine säger att Scherers text har missuppfattats. Time ställer sig altså bakom det Scherer har skrivit och hans agerande i "Obamas mediagrupp".

Obama gruppen kände till de livsfarliga videobanden med Obamas präst Jeremiah Wright, där han i sina predikningar fördömer USA och visar sitt hat mot USA och rasism mot vita människor. I hans kyrka satt Obama med fru och familj och lyssnade i 20 år. Om det kom ut i valkampanjen skulle det bli slutet för Obama. Så Obama gruppen diskuterade hur de skulle hålla banden borta så allmänheten aldrig fick kännedom om dem.

Efter att ABC kanalen en gång frågade Obama om Wright så gick gruppen gick ut med ett brev där de kritiserade alla som klagade på Obama och anklagade dem för "rasism".

I den hemliga list-serv sidan skrev Spencer Ackerman från tidningen The Washington Independent att man borde angripa alla Obamas kritiker som "rasister". Han skrev:

"om högern tvingar oss att försvara eller ta avstånd från Wrigth så förlorar vi valet i bägge fall. Iställlet så ska vi ta någon av dem, Fred Barnes, Karl Rove eller någon, vem bryr sig, och kalla dem rasister. Det får dem att i ren ilska använda all tid till att försvara sig" (istället för att prata mer om Wright vilken kan fälla Obama).

Rasistangreppet fungerade bara delvis. Det är ett gammalt knep, ett sista halmstrå som radikaler griper när deras ideer tagit slut.

Jonathan Strong avslöjar skandalen:

De som undrar hur det kommer sig att media stöder Obama vid varje tillfälle, aldrig kritiserar honom och håller tyst om alla nyheter som är negativa, de inser nu att media har planerat och koordinerat sina storys, sina nyheter och sina mediakampanjer.

De som fanns med i Obama gruppen, var de stora bloggarna, tex Politico, Salon, Huffington Post, veckotidningarna Time magazine, Newsweek, andra ledande media som Washington Montly, Baltimore Sun, the Economist, Washington Independent, the Guardian, the New Republic, Harpers, LA Weekly, American Prospect, Bloomberg News, the New Yorker, the Nation, Human Rights Watch, plus mängder med organisationer, universitetslektorer och andra.

Vi väntar nyfiket för att se vilken svensk tidning som följer oss och rapporterar denna stora nyhet som först kom ut igår i USA. Svensk media har inte kritiserat Obama någonsin. Vågar de avslöja en skandal som kanske är isystemsatt även i Sverige? Varför är bloggare först med nyheten? wsj wp dn

1 comment:

  1. Detta låter precis som konspirationen i Sverige mot alla som kritiserar invandringspolitiken. Läs denna länk och man förstår vidden av i hur stor omfattning Sverige är genomkorrumperat:

    http://exitsverige.blogspot.com/2007/04/kapitel-9-slutsatser.html

    ReplyDelete