Tuesday, September 14, 2010

M och S sänker värdet på kronan, det skapar oro.

I flera uttalanden från både M och S säger de att de inte kommer att vilja bilda regering med stöd av Sverigedemokraterna.

Traditionellt så bildar minoritetspartier en samregering för att nå majoritet tillsammans.

Det är en vanlig lösning när det inte finns ett starkt parti, den traditionen skapar trygghet och kontinuitet i samhällen.

Nu har både M och S sagt att de vill frångå den traditionen. Det betyder att de kanske inte klarar att skapa en ny regering. Nyval kan bli en lösning men samma problem kan utspela sig igen och igen och vi fastnar i en olöslig sits.

Därför kan vi hamna i en konstitutionell krissituation. Vi klarar inte att bilda en regering. Vi bli en bananrepublik utan ledarskap om vi ska tro Moderaterna och Sossarnas löften och blocken hamnar lika.

Ekonomer oroar sig, valutan förlorar värde, aktiemarknaden kanske lämnar landet i viss utsträckning och omvärlden vill veta vem som leder landet.

Riksdagspartiernas brist på ansvar i regeringsfrågan skrämmer. Väljarna borde därför inse att det är en stor risk att välja sossarna eller moderaterna. De har ju öppet sagt att de vägrar samarbeta, de vägrar bilda regering om de hamnar i en viss valsituation. Sådana barnungar som av egoistiska skäl "inte vill bilda regering", borde röstas bort. Politik är för vuxna, politik berör våra liv och vår hälsa, vår existens är beroende av att vi har ansvarsfulla vuxna som fattar kloka belut. Om de öppet lovar att inte samarbeta så måste de bort, partier med sådant väljarförakt har inget ansvar.

Nästan all politik handlar mest om omfördelning av våra skattemedel.

Riksdagspartierna har inte redovisat vad de gjort eller vad de ska göra med våra pengar, men de lovar att minsann inte bilda regering med vissa politiker.

Är det ansvarsfulla vuxna som talar så?

Nej, det är överbetalda barnungar som tycker att de är bättre än väljarna, de föraktar väljarna och valutgången med sitt beteende. Istället för att ta ansvar och skapa ett bättre Sverige så gnäller de på väljarna och vill inte leka längre. Välj bort dem så vi andra som har ansvar kan rädda Sverige. svd svd svd

No comments:

Post a Comment