Sunday, September 12, 2010

Turkiet röstar om ny grundlag, men i Sverige är vår nya grundlag hemlig.

I andra länder informeras folk om nya grundlagar, ofta får folk rösta i viktiga samhällsomvälvande frågor i folkomröstningar.

Det handlar om demokrati och att folket ska få besluta i viktiga frågor, så går det till.......i andra länder.

I Sverige är det tvärtom. Här beslutar politikerna själva vad som ska genomföras utan minsta folkliga delaktighet.

Hur många svenskar vet att riksdagen nyligen röstat igenom en ny grundlag som kommer att ha en negativ påverkan våra framtida möjligheter till insyn och val? Efter valet så kan gundlagen träda i kraft, det behövs bara ett till riksdagsbeslut med ett mellanliggande val för att få igenom grundlagsändringen.

Efter valet kan vi ha en grundlag som för evigt gör att skattebetalarna tvingas till högre skatter, högre kostnader för att finansiera alla projekt som finns i den nya grundlagen.

Det är meningslöst att gå igenom alla våra nuvarande rättigheter som försvinner med den nya grundlagen eftersom den troligen kommer att röstas igenom en andra gång utan debatt som förut och utan att väljarna ens informeras om händelsen.

Jag hade aldrig trott att man kan säga att Turkiet har en brättre fungerande demokrati än Sverige. Det verkar så eftersom turkarna får rösta om sin nya grundlag, en viktig rättighet som svenskarna berövats. Vi får inte ens kännedom om grundlagen, inte minsta debatt förekommer.

Borgaralliansen och vänsterpartierna gör gemensam sak om demokratin. De tar oss in i ett tyst slutet samhälle där man inte vågar ta debatt, där opposition ska stoppas av partierna med alla medel och där de viktigaste politiska besluten hålls hemliga.

Demokrati och yttrandefrihet är inte självklart i Sverige, den är kraftig begränsad.

Hur det blev så är oklart. Beror det på att våra partier har influerats av invandrade kulturer med en annan syn på demokrati?

Har samhället och politiken ändrat synen på demokrati och frihet pga av att hundratusentals invandrare från korrupta diktaturen nu har stort inflytande i svenskt samhälle och politik? Om så är fallet borde inte de invandrarna vilja har mer demokrati i stället för mer korruption och begränsningar i våra friheter?

Vi har etablerade politiker med ansvarsfulla poster som på fritiden hetsar till upplopp och våld. Vem kunde tro att domstolspersonal tillhör våldvänstern?

En nämndeman i en Malmödomstol från miljöpartiet deltog i och ledde Malmökravallerna enligt P I.

Valet intraffar om en vecka, men ingen har hittils väckt frågor om den nya grundlagen.

Det måste bero på att alla riksdagspartier är överens om att infora grundlagen utan debatt.

På samma sätt är väl partierna överens om att öka massinvandringen och prioritera nya flyktingar. Där förekommer inte heller någon debatt.

Väljarförakt och politikerförakt är ord vi aldrig ser i media, men det är utbrett och ökar för varje dag politikerna vägrar ta debatt om våra stora samhällsomvälvande frågor.

Väljarna föraktas av politikerna, de svävar på sina moln och slippet betala priset som skattebetalarna tvinga betala. Politiker föraktas av väljarna, därför har alternativa partier en mycket stora möjligheter att ta väljare från de etablerade politikern, allt som krävs är ärlighet och uppriktighet. Att prata om de viktiga sakerna alla bryr sig om är allt som krävs.

Vi minns Ny Demokrati som leddes av den opålitliga stollen Bert Karlsson som gjorde att partiet havererade.

Om tveksamma SD väljare tvekar pga att Ny Demokrati havererade så har Sverigedemokraterna har inte samma slags stollar i sitt ledarskap. SD är ett bättre alternativ och mycker mer pålitliga eftersom SD satsar långsiktigt, de skiljer sig stort från Bert Karlsson som bara satsade på en tillfällig kortlivad popularitet.

Politik kan beröva oss friheter, politiker kan ta allt vi tjänar och slösa bort skattemedlen, därför är politik viktigt. Vi ser allt fler farliga antidemokrater nuförtiden som infiltrerat alla partier. Sverige står inför ett hot, ett mycket allvarigt hot, de som hotar var existens är tex de partier som vägrade ta offentlig debatt om vår nya grundlag, det var samtliga riksdagspartier. All debatt tystades ned av dem. Väljer du dem eller vill du bevara våra rättigheter? svd svd svd
Relaterat:

Journalister mörklägger sanningen om invandringspolitiken. dn

Hur tyska skolor fick kraftigt sänkta resultat. svd

Rysk TV om hur yttrandefriheten stoppas i Sverige. YT

LO chef hoppar av till SD. YT

Tolernas eller självmord, PJTV. YT

Centern nära åka ur riksdagen. exp

1.2 miljoner väljare är osäkra. exp

3 comments:

 1. Författningsomröstningen har inte betydelse i frågan om Turkiets EU medlemskap.

  Bara för att en liten kant av Turkiet räckans att den ligger i Europa, så kan man inte påstå att Turkiet är Europa.

  Om man börjar att acceptera eurasiska länder, så har vi snart ansökan från Syrien, Libanon och Israel som EU medlemmar.

  Eurovision Song Contest deltagare kan ju stå då på kö;
  Marocko, Ryssland, Israel som har deltagit i Eurovision Song Contest....
  Då nämnde jag inte länderna som drog sig ur i sista sekund innan finalen, eller rent tekniskt kan delta i tävlingen - Nordafrikanska...

  Nej det är inte rätt!

  Turkiet är Asien alltså kan dem bilda en AU om dem vill leva i en union.

  ReplyDelete
 2. Turkiet förtjänar en varm plats i EUs hjärta, med Erdogan i spetsen har de utvecklats enormt..ni andra som anser det motsatta bör skämmas..ingen har givit lika mycket möda och svett som Turkiet! Varmt välkomna Turkiet!

  ReplyDelete
 3. Någon som tror på demokrati längre i Sverige?

  I en fiktiv enkät till alla som röstade i förra valet och fick svar på vilka som röstade vad - hur skulle det se ut om man tog invandrarnas röster för sig själva och Svenskars röster för sig själva?? Gör detta för varje val sedan 1970-talet - hade i så fall inavndrarnas röst stjälpt alla val och röstat fram fel partier till makten?

  Betänk även att ingen har fått en chans att rösta för eller emot det multikulturella samhället. Att kallas sig demokrat går inte längre för att alla är så jäkla indoktrinerade med att all ifrågsättning av den misslyckade invandringen är rasism.

  Jag skulle vilja se en kalkyl över hur mycket invandrare kostar i sjukvård, skola, äldreomsorg, rättsväsende, fängelser, samt hur mycket de betalar in.

  Som sagt så är SANNINGEN den att INGEN ens visste om det Multikulturella samhället förräns decennier efter att det lanserats. Lanserats av en socialistisk totalitär diktatur.

  ReplyDelete