Thursday, September 16, 2010

Norge klarar en civiliserad invandrardebatt, vi har ingen alls.

Ett civiliserat land har en lugn och saklig debatt om viktiga frågor.

En civilisation kräver att folkvalda följer folkets vilja och redovisar vad de gör med skatterna.

Så gör man inte i Sverige.

Sverige är det enda land jag vet som aldrig redovisar kostnaderna för massinvandring av flyktingar. Vi är det enda land som aldrig diskuterar invandringspolitik offentligt, alla som tar upp debatt i frågan kallas rasister. Extremister i våra institutioner avskedar och förföljer alla som vågar prata invandring.

Varför klarar inte svenska politiker och makthavare att ta en debatt? I Norge går det utmärkt, se filmen från en partiledardebatt i Norge där invandringen var en av de viktigaste och mest diskuterade frågorna. dn dn svd svd svd svd svd svd dn dn dn ab svd dn

Vellingebor i debatt med politiker om flyktingar. skanskan

svd

Se kontrasten hur Sverige tar debatt.

SD politiker tvingas efter våld avsäga sig politiska uppdrag, tvingas i exil, får sin familj misshandlad, får sina hem och bilar sönderslagna, får sina möten och unga och gamla sympatisörer attackerade av farliga invandrare och vänsterextrrmister som begår mordförsök, mordbrand, grov misshandel, misshandel, inbrott, rån mm. odyl.

Ovanpå detta så hetsar samtliga stora tidningar, TV och Radio mot SD med lögner, förtal, smutskastning där SD nästan aldrig får tillfälle att svara. SDare beskrivs som extremister och blir anklagade för våldsamheter när de själva angrips av extremister, senast i Expressen i går.

Så går dialog och debatt till i Sverige. Så mycket har vi att skämmas för.

I utlandet känner man till lite av det som händer. Svenskarna kallades för "die dumme schweden" långt innan vi slutade med debatt, yttrandefrihet och demokrati.

Nu skakar man bara på huvet åt Sverige. Sverige har blivit ett dårhus som leds av farliga extremister i kavaj. Skenet bedrar, prydligt klädda flinande vuxna kan vara en absolut katastrof och livsfara.

Det är dags att sluta välja politiker som anses som kloka bara för att de är ytliga, lämnar inga besked, lovar tunt och håller inget. Varför ge dem mer stöd, de har förstört Sverige i grunden, det kan ta flera generationer att reparera skadorna.

Ett parti som kallas borgerlig bibehåller världens högsta skatter. Det finns nästan ingen skillnad på moderater och sossar.

Slutsatsen är att ett av de två partierna M och S är helt överflödiga.

Se hur Norge gör ovan, och hur Sverige hanterar "debatt", nedan.

7 comments:

 1. Till bloggaren:" viste du att ca: 30% av Svenskarna är ihop med invandrade personer?
  Vad tror du att de kommer att tycka om Ni vill kasta ut has/Hennes partner på grund att de varit arbetslösa i mer än 2år och därmed hamnat på sociala(jobbtorget)?
  Vill Ni starta ett inbördeskrig?

  ReplyDelete
 2. Sd har på ytan ett ok manifest - fast lite för mkt snack om "invandrare" förstås.
  Man visar dock tydligt att amn inte förstår vad det handlar om !
  En debatt om flykting- och invandringspolitkken vore välkommen - på en hög nivå !
  Politiker i allmänhet och Sd i synnerhet kanske till att börja med kan skilja på "invandrare" (dvs dom som flyttar hit med avsikt att bo och arbeta i Sverige och kanske på sikt skaffa ett medborgarskap, denna grupp inkludera europeer och amerikaner, asiater mfl mfl) och "flyktingar" (dom vi tillfällight tar hand om för att dom tvingats föy från sina hemländer, och som bara skall stanna här tillfälligt tills dom kan flytta hem igen, alternativt ansluta sig till föregående grupp) - vilket är två skilda saker.
  Invandrare skall vi absolut självklart inte bara välkommna utan aktivt arbeta för att få in fler ! Jo så måste det vara den som säger ngt annat är rent ut sagt förblindad av ngt konstigt tankesätt om "andra folk" eller "andra kulturer".

  Skillnaden från idag är att en "invandrare" självklart skall vara självförsörjande.
  En "flykting" däremot, där handlar det om att komma överens med andra länder om en andel, se hur mkt pengar vi kan/vill avvara och vara så humana vi kan genom att erbjuda en tillfällig tillflyktsort.

  Om Sd skulle vilja ha en debatt om hur vi bättre får fler att komma som invandrare OCH bli självförsörjande och/eller en debatt om hur stor andel/hur många flyktingar vi kan ta emot per år - vs hur mkt bistånd/lån vi ger, och framförallt hur dessa pengar används i olika länder - då vore det en sak.
  Så verkar dock inte vara fallet.
  /K

  /K

  ReplyDelete
 3. Inbördeskrig?
  Med alla dessa tusentals flyktingar som varit i krig och krigat i sina ursprungsländer.
  Nej, jag tror inte vi vill ha det eller ens kan ha det. Nazister och dess sympatisörer skulle dö ganska snabbt. Bryr mig inte om hur många vapen nassarna har, de har aldrig krigat. Så ni främlingsfientliga som vill ha ett krig, lägg ner innnan ni blir utrotade. Av alla FD soldater som finns i landet.

  Why can´t we all just be friends...

  ReplyDelete
 4. Kom inte hit och hota oss i vårt eget land, att det finns ett fåtal infödda Quislingar ( folkförrädare) som ställer upp på såna som dig lär inte hjälpa.

  ReplyDelete
 5. Mycket tveksamt att lägga så stor vikt vid id-handlingar. Dessa kan köpas för pengar. Medan fattiga personer kan ha svårt att skaffa id-handlingar, särskilt om de är politiskt "svartlistade" i sina hemländer. Vi bör vara försiktiga med att hävda att människor ljuger.

  ReplyDelete
 6. svårt med id-handlingar, klart som f-n att många ljuger.. vilket land va senast i raden att införskaffa id-kontroll nu igen? asylsökandet sjönk med 90 %. sedan de som verkligen behöver hjälp (politiska flyktingar) har säkert inga pass. men sluta va så naiva, gäller samma sak med sjukförsäkringen, riktigt sjuka blir utförsäkrade, själv vet jag mer än 10 pers. som fuskar med detta, är ute i trädgården å gräver i timvis.. nä, de som bäst behöver hjälp får det sällan. nä, sverige får helt enkelt sluta va världens samvete, alla människor har det inte bra, miljarder svälter, tyvärr kan vi inte ta hit alla ..

  ReplyDelete
 7. "Skenet bedrar, prydligt klädda flinande vuxna kan vara en absolut katastrof och livsfara.

  Det är dags att sluta välja politiker som anses som kloka bara för att de är ytliga, lämnar inga besked, lovar tunt och håller inget."

  Här kommer man osökt att tänka på den politiska komet som pastor James David Manning kallar "The long-legged mack daddy".

  "Slutsatsen är att ett av de två partierna M och S är helt överflödiga."

  Båda är antidemokratiska, liksom övriga riksdagspartier; de föraktar folkviljan. Det är ett enormt underbetyg till det svenska folket att vi inte har förpassat samtliga dessa partier till politikens skräphög.

  ReplyDelete